Inhoud
Als je een nieuwe horecazaak wil openen of een bestaande wil overnemen, moet je vooraf een vergunning aanvragen.
Als je sterke of gegiste dranken schenkt op een tijdelijke drankgelegenheid moet je over een tijdelijke vergunning beschikken.
Procedure
Na een administratief onderzoek en keuringen ter plaatse ontvang je al dan niet een exploitatievergunning. De volledige procedure is uitgewerkt in een documentatiemap. Best vraag je de exploitatievergunning twee maanden voor de opening van je horecazaak aan.
In de handleiding rechts vind je meer info terug over de procedure en de zaken die je in orde moet brengen vooraleer de brandweer op controle komt.
Zodra je de aanvraag doorstuurde en je pand in orde is, moet je de brandweer contacteren voor een inspectie via https://www.bwol.be/e-loket-preventiedienst.html.
Elke horecazaak moet zich registreren en laten erkennen bij het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV). Meer informatie en het aanvraagformulier vind je op de website van het FAVV.
Kostprijs
Voor de brandweercontrole dien je 25 euro te betalen na ontvangst van de factuur.