Inhoud
Als toekomstig uitbater van een horecazaak (café, frituur, restaurant, brasserie …) moet je vooraf een vergunning aanvragen. Dat is ook het geval wanneer je een horecazaak overneemt of je zaak verhuist.
Als je sterke of gegiste dranken op een tijdelijke gelegenheid schenkt, moet je over een tijdelijke vergunning beschikken.
Procedure
Na een administratief onderzoek en keuringen ter plaatse ontvang je al dan niet een exploitatievergunning. De volledige procedure is uitgewerkt in een documentatiemap die je kan opvragen bij de Dienst Economie. Best vraag je de vergunning twee maanden voor de opening van je horecazaak aan.
Zodra je de aanvraag doorstuurde en je pand in orde is, moet je de brandweer contacteren voor een inspectie via www.bwol.be/e-loket-preventiedienst.html.
Meer info over welke documenten de brandweer nodig heeft voor de keuring vind je via www.bwol.be/overzicht-keuringen.html.
Elke horecazaak moet zich registreren en laten erkennen bij het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV).
Kostprijs
De brandweercontrole kost 25 euro.